Meteen naar de inhoud

Weblinks

Bij de voorbereidingen van iedere reis surf ik naar een flink aantal websites. Van een aantal nuttige websites bewaar ik de links. Misschien zijn ze voor jou ook van nut.

Cambodia

E.Visa Misschien wel de belangrijkste link die je nodig hebt. Op deze website van het Koninkrijk Cambodia kun je online een visum aanvragen. Heel makkelijk.
Mekong Adventures Lokaal reisbureau dat indertijd eigendom was van twee Nederlanders in Pnom Penh.
Cambodia Startkabel Startkabel website met veel links over Cambodia

Indonesië

Ticketsindonesia.info
Veel websites van Indonesische vliegmaatschappijen accepteren geen buitenlandse creditcards.
Deze websites verzorgt de aankoop van tickets bij deze binnenlandse maatschappijen tegen een kleine toeslag. Ikzelf heb er gebruik van gemaakt tot volle tevredenheid. De website wordt beheerd door een Nederlander die in Indonesië woont. Gegarandeerd betrouwbaar!
NusaTrip.com
Engelstalige website waar je tickets (ook treintickets, erg makkelijk!), hotels enz kunt boeken. Regelmatig gebruikt. Je kunt er betalen met creditcard. Betrouwbare website.
Tiket.com
Indonesische website waar binnenlandse vliegtickets, treintickets kunnen worden gekocht. Ook kunnen hotel reserveringen gedaan worden. De site is ook Engelstalig en er kan met creditcard betaald worden. Ik heb hier al meerdere keren e-tickets en een treinticket gekocht en het is altijd goed gegaan. In mijn ogen betrouwbaar.
Discover your Indonesia
Hele leuke Engelstalige website van een Indonesische jongedame genaamd Firsta. Zij vertelt erg veel over Indonesië en heel veel tips en bruikbaar materiaal. Je kunt er ook boekingen doen.
Oorlogsliefdekind
Interessante website: Liefde in tijden van oorlog. In de periode 1946-1949 onderhielden Nederlandse soldaten veelvuldig contacten met Indonesische meisjes. Vaak werden uit deze oorlogsliefdes kinderen geboren: oorlogsliefdekinderen. Velen kennen hun vaders niet en zijn op zoek. Is er nog familie in Nederland? Ook vaders zélf besluiten -soms na zestig jaar- om op zoek te gaan naar hun verzwegen kinderen. En latere kinderen willen graag hun Indonesische halfbroer of halfzus leren kennen.
Indonesia Travel
Reiswebsite voor Indonesië. Veel informatie te vinden.

Vietnam

Vietnam à la Carte
Website van een Nederlander die in Hanoi woont. Hij heeft daar een klein reisbureau en biedt leuke reizen aan tegen betaalbare prijzen. Maatwerk is ook mogelijk. In Nederland zijn maatwerk reizen vaak peperduur, hier worden ze aangeboden tegen zeer interessante prijzen.
Vietnam voor beginners
Hele leuke website met zeer veel informatie over Vietnam. Ook veel links.
Vietnam Gouvernements portal
Hier kun je online je visa aanvragen. Makkelijk en snel. Dit is de officiële overheids website. Als je Googled, kun je ook nog genoeg andere websites vinden die een visum voor je verzorgen.
Vietnam Startpagina
Eén van de vele Vietnam pagina’s met veel links naar andere websites.

Vliegtickets

Er zijn vele websites die tickets verzorgen. Ik noem er enkele die ik regelmatig gebruik. De ervaring leert dat je toch het goedkoopste uit bent als je direct op de website van de vliegmaatschappij boekt. Meestal gebruik ik eerst één of meerdere zoekmachines en zoek daarna op de website van de vliegmaatschappij zelf.
Google flights
Een uitstekende zoekmachine voor vluchten.
Momondo
Uitstekende zoekmachine voor vliegtickets. Zoekt bij vele maatschappijen.
Skyscanner
Ook een uitstekende zoekmachine.
Ticketspy
Fantastische website om aanbiedingen van vliegtickets te bekijken. Deze mensen zijn meesters in het opsporen van goedkope tickets!
Civil Aviation
Ook op deze website veel info over vliegmaatschappijen te vinden.

Bij het reserveren van vliegtickets krijg je vaak de keuze om ook je stoel te reserveren. Op beide volgende websites kun je vinden welk type vliegtuigen een maatschappij heeft en de goede en slechte stoelen selecteren. Ook kun je hier vinden hoeveel beenruimte je te wachten staat. Belangrijk voor langere mensen.
Seatguru.com en ook SeatExpert.com. Ik vind Seatguru de betere.

Als je een rondreis in Zuid-Oost Azië wilt maken, loont het vaak om vanuit een centraal punt te vliegen. Vanuit Kuala Lumpur en Bangkok kun je naar zeer veel steden in Zuid-Oost Azië vliegen met prijsvechter Air Asia. Dit is een dochtermaatschappij van Malaysian Airlines. Ik heb vele malen gevlogen met Air Asia en kan ze van harte aanbevelen. De tickets die ze aanbieden, zijn kale tickets, je moet alles bijkopen. Maar dan nog ben je vaak voordelig uit.
Hier te vinden: AirAsia